Ön hány rendelést szeretne kapni a weboldaláról havonta? REFERENCIÁK

Havonta 100 online rendelés elég lenne? Vagy legyen inkább 1000? 2000?

 

Referencia 1.

Egyik hirdetőnk családi kisvállalkozásként ágyneműket forgalmaz a webáruházában. Google hirdetésekkel több éven át havonta 8000-9000 érdeklődőt tereltünk a weboldalára. Csupa olyan embert, aki éppen ágyneműt keresett az Interneten.

Amikor ügyfelünk elindította a webáruházát, naponta 7-8 látogatója volt. Hirdetni akart a Google-ban, de rájött, túl bonyolult, időrabló, speciális szaktudást igénylő feladat. Ezért ránk bízta  Google hirdetéseinek a kezelését. 

Épp július volt, nyári uborkaszezon. Ugyan kinek kell a kánikulában párna, paplan, ágyneműhuzat?

Mi azonban tudtuk – megfelelő eszközzel bemértük – hogy a Google-ban hányan keresnek ágyneműt. Való igaz, hogy a tél a csúcsidőszak, de nyáron is akadnak, akik ágyneműt vásárolnának. Meg lehet őket célozni és találni az Interneten!

A Google-hirdetések pont erre valók. Lézerpontossággal eltalálják azokat, akik – esetünkben – éppen ágyneműt keresnek. Ha valaki paplan- és párnahuzatot keres, a Google első oldalán jelenik meg számára a keresési találatnak látszó hirdetésünk, amivel ügyfelünk weboldalára tereljük azokat, akik vevői lehetnek. 

Az alábbi grafikon azt ábrázolja napi bontásban, hogy a Google hirdetéseink beindításának első napjaiban hogyan alakult ügyfelünk weboldalán a látogatók érdeklődése és a rendelések száma.

A Google-ban a hirdetések megjelenése ingyenes, de nem pazaroltuk a “puskaport” akárkire. Csak olyan embereket “vadásztunk le” a Google első oldaláról és tereltünk ügyfelünk webshopjába, akik abban a pillanatban kifejezetten ágyneműt kerestek.

Kiderült, hogy a nyári kánikula ellenére igenis vannak ágynemű-vásárlók az Interneten!

A Google-nak a hirdetések megjelenésért nem kell fizetni, csak a kattintásokért, vagyis amikor a hirdetés érdeklődőt hoz a weboldalra. A látogatónkénti kattintási díj a példában szereplő ügyfelünknél az első napokban 35 Ft volt, ennyibe került egy érdeklődő, aztán ez folyamatosan csökkent, a hónap végén már csak 13 Ft volt, aztán 10 Ft alá csökkent, és 5-10 Ft között mozgott. A hirdetési kampány finomhangolása és teljesítményoptimalizálása után havonta 8000-8500 érdeklődőt tereltünk ebbe a webáruházba.

Ez igazi látogatóözön, nemde?…

Az online rendelések száma pedig nemsokára meghaladta a havi 100-at. A casatex.hu webáruház tulajdonosa így értékelt: “Sose gondoltam volna, hogy Google hirdetésekkel ilyen eredményt lehet elérni.”

Nem egy ilyen megbízónk van…

 

 

 

Vagy legyen inkább havonta 1000-2000 rendelés?

Referencia 2.

 

Olyan megbízónk is van, akinek a weboldala csomagfutár-rendeléseket gyűjt (pmpexpress.hu), és mi Google hirdetésekkel havonta több mint 1000 megrendelést hozunk számára. 

Ennek az ügyfélnek több Google kampányt is futtatunk párhuzamosan. Az alábbi grafikon azt mutatja, hogyan emelkedtek az eredmények, amikor kézbe vettük a Google hirdetéseinek kezelését, felfuttatását. Amikor megbízott minket, egyetlen, saját kezűleg létrehozott kampánya volt. Mi egy alapos, Google-beli kulcsszókutatást követően, néhány hónap alatt egymás után több új, speciálisan célzott, tematikus kampányt indítottunk az övé mellett. Ezekkel több száz futárrendeléssel, csomagfeladással összefüggő kulcsszó használóit céloztuk a Google keresőben.

A grafikonon a kék vonal jelzi a látogatószám emelkedését, a narancssárga pedig az online rendelések alakulását. (A grafikon hosszabb időtávot, 10 hónapot mutat, havi bontásban.)

2015-01-01-2015-11-30-Google AdWords-PMPExpress

A grafikon bal oldalán a kattintások (vagyis a látogatók) számának halvány skálája látható 0-12.000-ig, jobb szélén pedig a konverzióké, vagyis megrendeléseké 0-600-ig (a grafikon a kezdeti, első évi, 2015-ös adatokat mutatja. Márciustól (a mi belépésünktől) emelkedett, és év végére már havi 600 közelében volt a rendelések száma). A grafikonon jól lehet látni, hogyan nőtt hónapról hónapra a látogatók (hirdetésre kattintók) és a rendelések (konverziók) száma.

Szám szerint 9-10 tematikus kampányt építettünk fel és futtatunk azóta is párhuzamosan. Rengeteg kulcsszó- és kifejezésvariációval keresik a potenciális vevők azt a szolgáltatást, amit megbízónk weboldala kínál. Minden, a Google adatbázisában található, releváns kulcsszó, keresési kifejezés használóira célzunk szöveges keresőhirdetéssel. A célközönséget az általuk használt keresési kifejezések alapján bontottuk tematikus csoportokra, és minden alcsoportnak olyan hirdetéseket gyártottunk, amiben a nekik megjelenő hirdetés ugyanazt a kulcskifejezéssel kezdődik, amit éppen keresnek a Google-ban. Ez lézerpontosságú célzást eredményez. Így “vadásszuk le” a Google keresőből azokat, akik épp azt a szolgáltatást keresik, amit ügyfelünk kínál. 

A Google kereső első oldalán megjelenő, lézerpontossággal célzott, kulcsszavas keresőhirdetések mellé készítettünk Remarketing bannerkampányt is, ami grafikus hirdetésekből áll. Az a feladatuk, hogy más weboldalak böngészése közben megtalálják ügyfelünk weboldalának korábbi látogatóit, és visszacsábítsák őket ügyfelünk honlapjára. Ilyen képet is tartalmazó bannerhirdetésekkel a konkurens weboldalak látogatóit is meg tudjuk célozni, átcsábítva egy részüket ügyfelünk weboldalára.

1000 felett

2016-tól már 1000-1200 közötti havi rendelési teljesítményt is produkáltunk ügyfelünknek Google hirdetésekkel.

A következő grafikonon a 2018 karácsonya előtti 30 napos teljesítményünk látható, ami közel 1400 (pontosan 1374) online rendelés volt. A grafikon a november 18 – december 17. közötti 30 nap teljesítményét mutatja napi bontásban:

Ezen az ábrán jól látható a heti ciklikus hullámzás (hétvégén mindig kevesebb rendelés szokott lenni), de az is, hogy némely napon milyen csúcsot ért el a rendelések száma. December 10-én például – egyetlen nap alatt – közel 100 rendelést hoztunk Google hirdetésekkel ügyfelünknek. 

2500 rendelés 30 nap alatt

2019 negyedik negyedévében a Google-hirdetések által hozott megrendelések 30 napos teljesítménye átlépte a 2000-es bűvös határt. A meglévő kampányok mellé felhúztunk egy új típusú, Smart kampányt is, ami újabb megrendelőket hozott, és 25-30%-kal megnövelte a havi rendelések mennyiségét.  2019. november 15-december 15 között (az évi csúcsidőszakban) 2530 online rendelést hoztunk ügyfelünknek.

 

Ha Önt érdekli, hogyan lehet a saját weboldalát megtekintő érdeklődőket Google hirdetésekkel követni és visszacsábítani, vagy a konkurencia látogatóit megcélozni, akkor kattintson az alábbi két gombra:

 

 

 

Saját kezűleg vagy szakember segítségével érdemes inkább a Google-ban hirdetni?

 

Nem tagadjuk, hogy a Google-hirdetések pénzbe kerülnek, de más reklámokhoz viszonyítva ezek a hirdetések lézerpontossággal célba találnak, és – ahogy a fenti példák mutatják – rendkívül hatékonyak tudnak lenni. 

Kivéve persze azt, amikor valaki hozzáértés nélkül “barkácsol” össze a Google-ban valami hirdetésfélét – és szabadjára engedi a költekezést!

Hozzáértés nélkül nagyon sok pénzt lehet vele kidobni az ablakon! 

Egy-egy érdeklődő megszerzése (kattintása) ugyanis több száz, vagy akár ezer forintjába kerülhet annak, aki nem ismeri eléggé a Google hirdetési rendszerének működését. Találkoztunk olyan vállalkozókkal, akik hozzáértés nélkül próbálkoztak, de nagyot csalódtak, és azt hiszik, a Google-ban van a hiba. “A Google eszi a pénzt”  – mondják. Pedig az Adwords (újabb nevén Google Ads) zseniális, kifinomult hirdetési rendszer –  csak hát meglehetősen bonyolult. Aki tudja, hogyan célozzon vele és hogyan fékezze meg a túlköltekezést, annak a kezében viszont aranyat ér…

Azt tanácsoljuk, Google-hirdetéseit bízza szakemberre, még akkor is, ha annak a munkáját külön meg kell fizetni. Jobban megéri egy hozzáértőt fizetni, mint a munkadíj többszörösét kidobni az ablakon, eredmény nélkül. Nem mindegy, hogy egy látogatóért 300-800 Ft-ot fizet valaki, vagy csak 10-20-40 Ft-ot…

 

Kíváncsi rá, hogy az Ön weboldalára Google-hirdetésekkel hány olyan érdeklődőt lehetne terelni havonta, akik pont az Ön termékét vagy szolgáltatását keresi – és mindez mennyibe kerülne?

 

 

 

KÉRDÉS – AJÁNLATKÉRÉS – MEGRENDELÉS

Többet is bejelölhet...

 

 

Mi történik, ha kérdést küld?

 • A lehető legrövidebb időn belül válaszolunk arra az e-mail címre, amit itt megadott.
 • Ön a válasz ismeretében eldönti, kér-e testre szabott ajánlatot vagy küld-e megrendelést.

Mi történik, ha ajánlatkérést küld?

 • Megtekintjük az Ön weboldalát.
 • Ha kérdésünk lesz, egyeztetünk Önnel a részletekről.
 • Elkészítjük és megküldjük javaslatainkat és ajánlatunkat arra az e-mail címre, amit itt megadott.
 • Ön az ajánlat alapján eldönti, megrendeli-e a szolgáltatásunkat.

Mi történik, ha megrendelést küld?

 • Egyeztetjük Önnel a részleteket, pontosítjuk a teendőket, határidőket.
 • Küldünk egy díjbekérőt arra az e-mail címre, amit itt megadott.
 • A díjbekérő alapján Ön átutalja a megállapodás szerinti díjat.
 • A befizetésről elektronikusan és postai úton (is) ÁFÁ-s számlát küldünk.
 • Elvégezzük a megrendelt szolgáltatást.
 • Gondoskodunk az Ön ajándékának biztosításáról.

 

Online Marketing Megoldások

Lovászi József ügyvezető
lovaszi (kukac) invitel.hu

Partnerünk Budapesten:
Duli Ferencné online marketing tanácsadó
duli.judit (kukac) gmail.com